Забележителности

Град Смолян се намира на 18 км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт к.к. Пампорово. Градът е административен център на община Смолян и областен център на област Смолян.

Намира се на около 15 км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт” по пътя к.к. Пампорово, с.Стойките, кв. Езерово на гр. Смолян т.е. минавате през прохода „Превала“.

Широка лъка е село с вековна история, а запазените старинни, възрожденски къщи го нареждат сред най-красивите кътчета в страната ни. Намира се само на 11 км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“.

Намира се на 47км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“ к.к.Пампорово в посока с.Триград.  Триградското ждрело представлява дълбок пролом по течението на р.Триградка, дълбан от нея в продължение на милиони години.

Намира се на 47км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“к.к.Пампорово в посока с.Триград. До пещера „Дяволското гърло“ ще стигнете минавайки през впечаляващото Триградско ждрело.

Буйновското ждрело се намира на 44км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“к.к.Пампорово в посока с.Ягодина и с.Тешел. То е най-дългото ждрело в България ( около 10км), издълбано от река Буйновска.

Ягодинската пещера се намира на 44км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“к.к.Пампорово в посока с.Ягодина. Пещерата е дълга 10км и е разположена на три етажа, от които само третият (най-ниският) е облагороден и електри...

Връх Снежанка се намира на 9км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“. Той е най-високият връх в района – 1926м.

Село Гела се намира на около 18 км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“в подножието на най-величествените върхове на Родопа планина – вр. Голям Перелик (2191м.), вр. Орфей (2188м.) и вр. Турлата (1825м.).

Връх Голям Перелик е най-високия връх в Родопите - 2191м. Намира се на 22 км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“.

Орфеевите скали се намират в подножието на вр.Снежанка. Те са лесно достъпни и за да стигнете до тях е необходимо да си направите половинчасова пешеходна разходка от Ски център 3 (Студенец) или петнадесет минутна такава...

Чудните мостове са едно от местата, на които на човек може да му спре дъхът и да се убеди в могъществото на величествената природа.

Харамийската пещера е нашето предложение за любителите на приключенския туризъм. Намира се съвсем близо до пещера Дяколското гърло, на 47км от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“к.к.Пампорово в посока с.Триград.

Наричат я един от подземните дворци на Западните Родопи. Намира се на 45 км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“к.к.Пампорово в посока с. Могилица.

Каньонът на водопадите се намира близо до гр.Смолян, по пътя за с. Мугла. Разположен е в началото на резерват „Сосковчето“, в планинския разлом между връх Перелик и Смолян.

До панорамна площадка „Орлово око“ се стига само с високопроходим автомобил, който ще наемете до входа на Ягодинската пещера. Пътят нагоре е черен, стръмен и недостъпен за обикновени автомобили.

Любителите на приключенския туризъм  ще останат очаровани след посещението си на Панорамна площадка „Вълчи камък“.  Тя се намира над село Гьоврен, на около 5 км.

Национална астрономическа обсерватория «Рожен» е най-голямата на Балканите и в цяла Югоизточна Европа. Намира се на около 15 км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“, в посока с. Проглед и Роженските поляни.

Момчиловата крепост е историческа забележителност, която се намира на около 38 км. от Апартаментен хотел „Стрийм Ризорт“ к.к.Пампорово, в посока прохода „Рожен“, кв. Устово на гр. Смолян и с. Градът.