Перелик Еко джаз Фестивал

На 29 юли 2017г. на връх Перелик, в необятната Родопа планина, ще се състои Перелик Еко Джаз Фестивал. Той се провежда от 2005г. насам, в последната събота от месец Юли, на 2091м височина.
Перелик Еко Джаз Фестивал е най – големия летен музикален форум в Южна България. Огромната популярност на фестивала, го превърна в едно от най - значимите културни събития в България и на Балканите като цяло.
От 2005г. родопските поляни са място за среща на музикални личности от цял свят. Гости на фестивала са били посланници от САЩ, Италия, Швеция,  Полша, Норвегия, Южна Африка и т.н


Перелик Еко Джаз Фестивал е олицетворение на нашето разбиране за връзката ни с природата и екологичния начин на живот.
Това е уникално събитие за България, на 2091м надморска височина, на магическо място, в район известен със своите древни традиции, специфичен начин на живот и култура.
Целта на организаторите е фестивала да не е просто едно от многото културни събития, а да покажат връзката на хората с природата, изкуството и духовността.

 


Тази година във фестивала ще вземат участие, както български изпълнители, така и чужденци от Австрия, САЩ и т.н. Участниците са:


KIDS N CATS – Австрия, с подкрепата на Австрийско посолство, София
TWO CITIES ONE WORLD – България, САЩ
Петър Славчев
METAFORMOZA – България

 

Тази година фестивалът ще бъде под почетния патронаж на посланика на САЩ у нас Н. Пр. Ерик Рубин.
Перелик Еко Джаз Фестивал започва от 20:00ч, вход свободен. Не пропускайте това уникално събитие, емоциите са гарантирани! Направете своята резервация за фестивала сега в The Stream Resort Пампорово! Очакваме Ви!